Започва новата академична година в Тракийския университет

Започва новата академична година в Тракийския университет

Официалното откриване на новата академична година в Тракийския университет в Стара Загора ще се състои на 14 септември, на Форума пред висшето учебно заведение в Студентски град. В 9:00 часа ще бъде отслужен водосвет в параклис „Свети Патриарх Евтимий“. В 9:30 часа концерт ще изнесат студентски групи. От 10:00 до 11:00 часа ще се състои официалната церемония по откриване на академичната 2020/2021-ва година.

На празника ще присъстват зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на земеделието Десислава Танева, народни представители, областни управители, кметове на общини, директори на дирекции и представители на бизнеса.

Физикът Теодоси Теодосиев, който е член на Съвета на настоятелите на университета, ще отправи специален поздрав към първокурсниците.

Капитанът на националния отбор по баскетбол и на баскетболен клуб „Берое“ Павел Маринов е първокурсник в Тракийски университет, специалност „Екология и опазване на околната среда“. Той ще бъде един от студентите, които ще приемат символичния ключ на знанието.

Тракийски университет организира транспорт за всички преподаватели, студенти и служители до Студентски град за официалното откриване.

Автобусите ще тръгват:

  • 8:50 часа – Медицински факултет;
  • 9:00 часа – на  входа на Педагогически факултет, където могат да се качат желаещите от Медицински колеж и ДИПКУ;
  • 9:05 часа – спирката пред магазин Била (до кръговото);
  • 9:10 часа – спирката пред магазин Техномаркет, в кв. „Железник“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема