Празнична програма за 6 май в Стара Загора

Общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“ ще зарадва жителите и гостите на Стара Загора с празничен концерт по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Той ще се проведе в празничния ден от 11 часа на площада пред Община Стара Загора. В програма влизат солови изпълнения на Мина Стойкова, Теодора Чалъкова, Йорданка Вълчанова, Цветелина Башкехайова и Веселин Василев, както и песни от репертоара на хора и оркестъра.

С начален час 11:00 е и музикално-танцов спектакъл с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Зорница“, Вокален състав „Розов свят“, Детски танцов състав „Зорничка“ и Танчова формация „Димитров“, който ще се проведе на площад „Македония“ пред Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“.

На Гергьовден своя празник празнува старозагорското село Могила. От 13:00 часа на площада в населеното място ще започне концерт „Зелен, зелен Гергьовден“ с участието на Трупа за съвременно изкуство „Танца на вятъра“.

В празничния ден за доброто настроение на старозагорци от 17.00 часа в парк „Пети октомври“ ще се проведе концерт на Общинския духов оркестър.

sabor

www.infoz.bg  www.infoz.bg