Хиляди излизат на митинг пред Министерския съвет в защита на комплекс „Марица изток“

Инициативният комитет в защита на комплекс „Марица изток“ организира митинг пред сградата на Министерския съвет на 13 октомври от 13:00 часа. Очаква се да се включат около 2500 души, сред които и хора, които не работят в сектора. Това съобщи пред журналисти председателят на синдикалната организация на КНСБ в „Мини Марица-изток“ Наско Митев.

ministerski savet

Подписка с над 105 000 подписали се, както и декларация, която ще бъде приета на митинга, ще бъдат внесени в Министерския съвет. След това ще чакаме да ни поканят на първа, закъсняла във времето среща, добави синдикалният председател. До момента декларации в подкрепа на работата на минно-енергийния комплекс са приели общинските съвети на Нова Загора, Раднево и Тополовград. Персонална декларация е връчил на Инициативния комитет кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

„Ще отстояваме основното ни искане комплексът да работи на въглища минимум до 2040 г. Този срок е съизмерим с този в Полша и Германия. Няма да позволим 100 000 души да останат на пътя и държавата ни да загуби енергийната си независимост“ – заяви председателят на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“ Деян Дяков.

Наско Митев добави още, че нищо в комплекса няма да става без работещите в него.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема