Ще бъде подписан договор за най-голямата инвестиция в "Мини Марица-изток"

Подписват договор за най-голямата инвестиция в "Мини Марица-изток"

Ще бъде подписан договор за най-голямата инвестиция в "Мини Марица-изток" за последните десетилетия. Договорът е за проектиране, изработката, доставката, изграждане и пускане в експлоатация на роторни багери от типа SRs 2000 и SRs 200.

Той ще бъде подписан на 20 май 2016 г. от 10:30 часа на церемония във въгледобивното дружество. На нея ще присъстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова и изпълнителният директор на Български енергиен холдинг (БЕХ) Петьо Иванов.

Инвестицията за двата нови багера в размер на 26 млн. евро е осигурена от Международния фонд "Козлодуй" и от собствени средства на дружеството.

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор