Мини Марица-изток ще отбележи с богата програма Деня на миньора – 18 август

„Мини Марица-изток” ще отбележи с богата програма Деня на миньора – 18 август

Най-голямото въгледобивно дружество у нас „Мини Марица-изток” ЕАД ще отбележи Деня на миньора – 18 август. Традиционното поднасяне на цветя и венци пред паметника на небесния закрилник на миньорите Св. Иван Рилски в Раднево, с участието на ръководството и на всички поделения на минния комплекс, ще се състои на 16 август в 9:30 часа.

Масовият спорт е възродена традиция през последното десетилетие в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Над 50 състезатели – мъже и жени, от управлението и трите рудника за открит въгледобив, ще вземат участие в турнирите по бадминтон и тенис на маса в спортната зала на ММИ-Управление. Победителите ще получат купи, грамоти и парични награди.

Спортният празник по футбол и „теглене на въже” ще се проведе на 16 август на стадион „Миньор” Раднево. В него ще участват 45 състезатели, а старт на двубоите на терена ще даде футболната легенда Петко Петков, Почетен гражданин на Стара Загора. Изпълнителният директор на дружеството Андон Андонов ще награди победителите с купи, грамоти и парични награди.

В полувремето много емоции на стадиона се очакват от състезателите по „теглене на въже” от трите рудника, които са донесли редица спортни отличия на дружеството през годините. Победителитеще си тръгнат с купи, грамоти и парични награди. Гласът на популярната изпълнителка Марижана Иванова ще допълни празничното настроение на стадиона.

В три последователни дни на сцената на Културния дом за празника на миньорите ще пеят Веселин Маринов, „Диана експрес” и оркестър Южни ритми с Тодор Кожухаров. В празничните концерти ще се изявят още Танцов ансамбъл „Пловдив”, Спортен клуб „Импала”, Стара Загора,Балетна школа „Па де Кре” и Фолклорно-танцов ансамбъл „Гергьовден”, Раднево.

В самия празничен ден, 18 август, в 11:00 часа ще започне едночасов поздравителен концерт по радио Стара Загора за ръководството, работниците и служителите на минното дружество.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24