Кръгла маса, посветена на предизвикателствата пред българския въгледобив, ще се проведе в Стара Загора

Кръгла маса, посветена на предизвикателствата пред българския въгледобив, ще се проведе в Стара Загора

Институтът за енергиен мениджмънт организира дискусионна среща с представители на енергийните дружества от Старозагорския регион под формата на Кръгла маса, посветена на предизвикателствата пред българския въгледобив в контекста на инициираната на европейско ниво Зелена сделка.

Събитието, което се организира със съдействието на „AES България“ и „КонтурГлобал Марица изток 3“ АД, ще се проведе в хотел „Верея“ в град Стара Загора на 12 март 2020 г. Предвидено е същото да започне в 9.00 часа и да приключи до 13.00 часа.

За участие в събитието са поканени също и представители на държавни институции, кметове на общини и др.

Основната цел на кръглата маса е да даде платформа за поставяне на въпроси и обсъждане на практическите аспекти на реформите във въгледобивния бранш през призмата на новите европейски изисквания и българските реалности. В тази връзка нашето желание е да се чуят преди всичко вижданията и очакванията на представители на дружествата от Старозагорския регион, свързани с въгледобивната промишленост, в т.ч. ръководители, експерти, представители на синдикалните организации, уточнява Славчо Нейков, председател на Управителния съвет на Институт за енергиен мениджмънт. Ето защо подходът към събитието се базира на лимитирано време за встъпителни презентации и изказвания и максимално време за дискусии.

За Института за енергиен мениджмънт тази среща ще бъде особено важна и в контекста на организираната от него международна конференция „Европейската зелена сделка и българския енергиен преход“, по време на която обаче темата за въглищата ще бъде само един от акцентите. Тази конференция ще се проведе в София на 23 и 24 април 2020 г.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24