Стара Загора ще бъде домакин на 40-ата специализирана изложба на каракачански кучета

След две години прекъсване в Стара Загора ще бъде възстановена киноложката изложба на каракачански кучета. „40-ата специализирана изложба за породата каракачанско куче“ ще се проведе на на 1 май в кучешката градина в парк „Станционна градина“. Официално откриване ще бъде в 11:00 часа, а регистрацията на участниците – от 9:30 – 10:30 часа.

Събитието, по неугасваща традиция, ще събере чистокръвни каракачанки от цялата страна и ще превърне деня в празник за многобройните им любители. При регистрацията участниците трябва да предоставят документите на своите кучета от легитимни развъдни организации. Необходими са данните име на кучето; ПК номер; дата на раждане; баща; майка и собственик. На животни без документи ще бъдат дадени експертни оценки но, няма да бъдат класирани.

Кучетата ще бъдат оценявани в шест категории: бебе (3 – 6 месеца); подрастващи (7 – 9 месеца); младши (10 – 18 месеца); интермедия (19 месеца – 3 години); открит (3 – 7 години); ветерани (над 7 години).

Те ще бъдат класирани в групите: развъдна двойка, развъдна група и шампион на изложбата. Организатори са Международна организация „Каракачанско куче“ с подкрепата на Община Стара Загора.

Участието в изложбата е безплатно, свободен ще бъде и входът за зрители.

karakatsansko kutse

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber