Община Казанлък ще закупи 7 електрически автобуса

През 2019 г. ще започне обновяването на 23 автобусни спирки в града, през които ще преминават нови 7 електрически автобуса. Това беше обявено на пресконференция по повод изпълнението на проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък – Етап 1“.

ekip proektЕлектронните информационни табла, които ще бъдат монтирани на спирките, вече са осигурени. Предстои закупуването електробусите и на 4 двойни зарядни станции. Ще бъде изграден Център за управление, със специализиран софтуеър и JPS-и, монтирани в електробусите. За тях ще бъде изградено навесно покритие. Това ще позволи въвеждането на системата на т.нар. „умни спирки“.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014–2020“. Общата стойност е в размер на 3 690 050 лв. Реалните дейности по проекта започнаха още през миналата година с извършения ремонт на участъка на бул. „Розова долина“ от пл. „Севтополис“ до ул. „Бачо Киро“.

Очакванията са емисиите на парникови газове да намалеят с близо 20 тона годишно, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък.

www.infoz.bg  www.infoz.bg