Старозагорски ученици рисуваха полет на птица

Възпитаници на Средно училище „Христо Смирненски“ в Стара Загора се включиха в Пленер по изобразително изкуство на тема „Да полетим на крилете на птиците“. В него участваха ученици от пети до седми клас, както и деца от групите за целодневна организация на учебния ден. Под ръководството на преподавателя по изобразително изкуство Албена Василева, те с голямо желание и старание създадоха красиви рисунки, изобразяващи представите им за полета на птиците.

risunka 1

Да насърчават малките художници дойдоха родители и учители, както и директорката Пенка Трандева. Тя похвали участниците и им благодари за старанието и хубавите рисунки.

Училището има сериозни традиции в изобразителното изкуство. Шестокласничката Ани Миленова е номинирана за награда в Националния конкурс за детска рисунка на тема „Златният храм в сърцето ми“ , организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България“ , София по повод 120 години храм - паметник „Рождество Богородично“ в Шипка.

Конкурсът цели да повиши интереса на учениците към изучаването на героичната история на Руско-турската война 1877 - 1878 г. и историята по издигането на Храм-паметника „Рождество Богородично“, да даде възможност за изява на творческите способности на младите художници, на личното отношение на участниците към Храма, неговата история и съвременност, както и своята душевност, отношението им към духовността.

risunka 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема