Временно се променя маршрутът на градския транспорт в Стара Загора

Градският транспорт по централния булевард „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора ще се движи с променен маршрут в участъка, по който ще премине маратонът в неделя (26 юни). Участниците ще стартират в 9:00 часа от площада пред сградата на Общината.

Маршрутът продължава в посока изток по булеварда, след което състезателите преминават по бул.„Никола Петков“. В района на магазин „Метро“ те правят обратен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора, където финишират.

Във връзка с провеждането на маратона "Бягането начин на аживот", на 26 юни от 8:00 до 15:00 часа се спира движението на обществен градски транспорт по северното платно на бул. „Цар Симеон Велики“, в отсечката от бул. „Патриарх Евтимий“ по бул. „Никола Петков“, до разклона за с. Хрищени.

Движението на обществен градски транспорт по автобусни линии с номера: 12, 13, 14, 22, 24, 62, 64, 65, 9, 91, 92, 93, 94, 95 и 96 ще се осъществява по обходен маршрут, както следва:

За движещите се в посока изток – запад: по пътен възел път I-55 с път II-66 (разклона за с. Хрищени), пивоварна “Загорка“, ул.„Хан Аспарух“, бул. „Св. Патриарх Евтимий“, ул. „Генерал Гурко“.

Спирки „Спирка“- „СБА“ –„Спортна зала“–„ДЗУ“ –„Чайка“ и „Кл. Охридски“ няма да обслужват гореизброените автобусни линии.
За посочения период от време се спира изпълнението на курсове по тролейбусна линия № 1.

Движението на обществения градски транспорт ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.   

Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство.

Автобуси

infoz autor www.infoz.bg