Нови намаления за градския транспорт за ученици, възрастни и хора с увреждания

Нови намаления за градския транспорт за ученици, възрастни и хора с увреждания

Нови критерии и намаления за ползване на вътрешноградския транспорт в Стара Загора, отнасящи се до учащи, възрастни и хора с увреждания, се въвеждат от 1 февруари 2017 г. Предложението е на общинската администрация, съобщиха от пресцентъра.

То ще бъде гласувано на ноемврийската сесия на Общинския съвет.

То включва ежемесечна компенсация с лимит от 150 000 лв. на общинската фирма „Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД за извършените по намалени цени пътувания.

Всички учащи – ученици, студенти и докторанти редовно обучение от Стара Загора, ще могат да ползват месечна абонаментна карта на стойност 10,00 лв. за пътуване по една линия, от 15,00 лв. - за две линии и от 22,00 лв. - за цялата градска мрежа. Правото на пътуване се доказва след представяне на документ, удостоверяващ, че лицето се обучава през съответната учебна година на територията на общината.

Месечната абонаментна карта за пенсионери, с постоянна адресна регистрация в Стара Загора, за една линия ще бъде на стойност 15,00 лв., за две линии – 24,00 лв. и за цялата градска мрежа – 30,00 лв. Правото на пътуване се доказва след представяне на лична карта, пенсионно решение и актуална снимка. Навършилите 68 години, с размер на пенсията до 300 лв., ще заплащат за пътуване по една линия месечна абонаментна карта от 10,00 лв. Правото на пътуване се доказва след представяне на лична карта, документ удостоверяващ размера на получаваната пенсия и актуална снимка. Пенсионери над 80 години ползват безплатна месечна абонаментна карта за пътуване по една линия по избор.

Жители на Стара Загора с трайни увреждания над 71 %, с размер на пенсията до 300 лв., ползват месечна абонаментна карта за пътуване по една линия на вътрешноградския транспорт на стойност 15,00 лв. Правото на пътуване се доказва с лична карта и документ, удостоверяващ размера на получаваната пенсия и решение на ТЕЛК.

Всички учащи от учебните заведения в Стара Загора и пенсионерите, с постоянен адрес в селата на територията на община Стара Загора, ще ползват 50% намаление на редовната цена на месечната абонаментна карта за пътуване от съответното населено място до Стара Загора и обратно.

Ще бъде предложено и издаването на месечна карта за две линии на стойност 41 лв., с която ще могат да се комбинират две линии (автобусни, тролейбусни или смесени), което ще осигури трансфер на пътниците от една линия към друга, без това да има допълнителна финансова тежест за тях.

www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор