Украинският национален отбор по лека атлетика се събира в Стара Загора за подготвителен лагер

Състезателите от националния отбор по лека атлетика на Украйна ще се съберат на подготвителен лагер в Стара Загора. На стадиона под Аязмото украинските шампиони ще тренират за участие в предстоящото това лято Европейското първенство в Мюнхен. По-голямата част от лекоатлетите на Украйна в момента са принудени да бягат със семействата си в различни части на Европа, в Турция и дори в САЩ.

ukraine beroe

До този момент за настаняване в Стара Загора са заявени 52-ама спортисти. Първите групи от Испания и други европейски страни се очаква да пристигнат още през следващата седмица.

Те ще намерят убежище в Стара Загора по инициатива и с финансовата подкрепа на Европейската лекоатлетическа асоциация, която в момента закупува за своя сметка самолетните им билети. Домакини ще бъдат Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и Община Стара Загора.

В групата се очаква да присъстват световни и олимпийски шампиони, които ще се подготвят на тренировъчните бази на спортния комплекс „Берое“ и закритата лекоатлетическа писта, съобщи Емилия Драгиева, член на Управителния съвет на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“. За целта Община Стара Загора ще предостави терените безвъзмездно.

Лагерът на украинския национален отбор по лека атлетика ще продължи до 15 август, когато започва Европейското първенство в Германия.

Европейската асоциация по лека атлетика е избрала Стара Загора заради добрата спортна база, изградена през годините с усилията на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и Община Стара Загора, както и огромният опит на старозагорските лекоатлети при организирането на национални и европейски състезания и Балканиади.

„В момента в Украйна е невъзможно да се тренира, затова ние протягаме ръка на украинските спортисти и ще им осигурим всички условия за пълноценна подготовка“, посочи Драгиева.

Спортистите ще бъдат настанени в хотел в Стара Загора. Всички разноски по тяхното пребиваване и изхранване ще бъдат за сметка на Европейската асоциация по лека атлетика.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24