Две професионални гимназии влизат в напълно обновена сграда в Стара Загора

Изцяло обновените сгради на Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Георги С. Раковски“ в Стара Загора и общежитието към нея бяха официално открити на 14 април. Ремонтът е в размер на над 1,5 млн. лева, а финансирането е осигурено по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2021 г.“. Извършено е саниране, подменени са всички инсталации, изграден е асансьор, който улеснява достъпа в учебния корпус на хора с физически увреждания.

В сградата ще бъде настанена и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“, която през 2022 г. навършва 35 години от своето създаване, а гимназията домакин – чества 60-годишнина.

Директорите на двете професионални гимназии – инж. Даниела Пашова и Начо Начев, отправиха приветствия и пожелаха на добър час на всички преподаватели и ученици.

Официални гости на тържественото откриване на обновените сгради бяха заместник-кметът по хуманитарните дейности на Стара Загора Иванка Сотирова, заместник областният управител Любомир Желев, председателят на Търговско-промишлена палата Олег Стоилов, общинският съветник Бояна Танева-Манова, партньори и др.

Водосвет отслужи Старозагорският митрополит Киприан. Празникът завърши с поздрав от талантливите музиканти и танцьори от Фолклорен ансамбъл „Траянци“.

X3 00416

X3 00408

X3 00398

X3 00432

X3 00386

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема