Дневен център Зорница

10 години Дневен център „Зорница”

По проект, подкрепен от програма ФАР на Европейския съюз и от Министерството на труда и социалната политика: “Създаване и функциониране на социалната услуга – Дневен център в Мъглиж”, през 2008 г. беше изграден център за възрастни хора. Той предоставя грижи на мъже и жени над 60 години, след подбор и при изготвена социална оценка на потребностите им.

Оценката се прави с помощта на местната служба за социално подпомагане. Целта на центъра е чрез предоставянето на комплекс от услуги да бъдат задоволени ежедневните социални и медицински потребности на нуждаещите се жители на град Мъглиж.

Освен храна, центърът осигурява и достъп до информация и организация на свободното време, а това води до подобряване на качеството на живот и преодоляване на социалната изолация на хората от третата възраст.

Центърът разполага с дневна стая, трапезария и кухненски блок, където се приготвя на място храната. Освен това са обособени и стая за персонал и лекарски кабинет, в който се следи за здравния статус на посетителите на центъра.

На празника по случай 10 години от началото на дейността на центъра, поздравителни адреси поднесоха д-р Душо Гавазов – зам.-кмет на Община Мъглиж и г-н Коста Мавродиев – председател на пенсионерски клуб „Мъдрост” в град Мъглиж. От кмета на Община Мъглиж Господин Господинов хората от центъра получиха неочакван подарък за юбилея – екскурзия до Бачковския манастир с осигурени джобни за всеки желаещ да се включи в нея потребител.

Децата от ДГ „Камбанка” – град Мъглиж изненадаха възрастните хора с ръчно изработени картички, които подариха на всеки, със специално пожелание за здраве, топли и лъчезарни усмивки и винаги добро настроение. Те рецитираха стихотворения, пяха песни и играха прекрасни пролетни танци.

Председателят на НЧ „Пробуда – 1869” – град Мъглиж г-жа Галина Арабаджикова поздрави управителя на Дневния център г-жа Мария Мирчева и всички присъстващи, като им честити рождения ден не само със своите искрени и мили думи, но и с изпълненията на самодейните състави към читалището. Певческата група към Дневния център, с художествен ръководител Татяна Карастоянова, поднесе поздрав със своите песни на всички присъстващи на тържеството.

За финал на празничната програма, свещичките върху специално приготвената торта за случая, бяха изгасени от най-възрастната дама и първи регистриран потребител в Дневен център „Зорница”. След добрата почерпка дойде време и за кръшни танци, в които се включиха потребителите и гостите на 10-годишния юбилей.

dneven center zornitsa 02

dneven center zornitsa

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

новини в сайта RSS емисия facebooktwitteryoutube

 

youtube subscribe ilko gruev