Футболен турнир на малки вратички в Мъглиж

Футболен турнир на малки вратички в Община Мъглиж

За пореден път Община Мъглиж организира инициатива за децата на град Мъглиж. На новооткритото футболно игрище с малки вратички, в Спортен комплекс Мъглиж се проведе детски футболен турнир. Мотото на спортният празник беше Сподели радостта от спорта със своето семейство – Ден на спортуващото семейство.

Събитието се състоя на 4 август 2018 г. Целта му беше да се обедини семейството, за да спортуват всички негови членове заедно, като родителите дадат своя личен пример. А по този начин да се покаже на младото поколение, че има и друг свят, освен този пред компютъра и видео игрите. Кметът на Мъглиж Господин Господинов беше подготвил специална изненада за родителите. За бащите входът във фитнес залата беше безплатен, а майките имаха възможността да се включат в упражнения по аеробика на открито с инструктор.

Стартът беше даден в 10 часа, като кмета на Община Мъглиж Господин Господинов и Ваня Желязкова, секретар на Народно читалище ”Пробуда – 1869”, откриха събитието официално. Отборът на Мъглиж игра два мача – с отборите на село Ягода и с „Розите” от Казанлък. Домакините от Мъглиж се представиха достойно, като си обещаха, че това няма да им е последния мач и ще продължат да спортуват през лятната ваканция и след нея.

Турнирът приключи с двубой между отборът на „Розите” и на с. Ягода. Победител стана отборът на „Розите” от Казанлък, те получиха Купата на кмета и специални статуетки на футболисти. На второ място се класира отборът на село Ягода. Треньорите също бяха наградени с медали от кмета на Община Мъглиж. На трето място остана отборът на домакините от град Мъглиж, които също получиха медали за участието си. Изненадите на кмета Господин Господинов продължиха със специално изработена за празника торта, която всяко дете имаше възможност да опита.

futbolen turnir deca maglizh 01

futbolen turnir deca maglizh 03

futbolen turnir deca maglizh 04

www.infoz.bg   www.infoz.bg (Снимки: Община Мъглиж)

tel 080015131