Обществена поръчка за реконструкция и рехабилитация на улица в село Юлиево

До 17:00 часа на 31 август 2018 г се приемаха оферти за участие в обществена поръчка: Избор на изпълнител на строително-монтажните работи на обект „Реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари в община Мъглиж, област Стара Загора”, с приблизителна обща дължина 2982 м – етапно.

selo yulievo obshtina maglizhВтори етап: Улица с. Юлиево от о.т. 82 до о.т. 109, с приблизителна дължина 260 л. м.

Офертите ще бъдат отворени на 3 септември в 11:00 часа в заседателната зала в административната сграда на Община Мъглиж.

За обекта е изготвен проект, който е одобрен и за който е издадено разрешение за строеж от главния архитект на община Мъглиж, с №44 / 20.09.2016 г. и Заповед №7 / 30.07.2018 г. за промяна на разрешение за строеж, и участниците следва да изпълнят строително-монтажните работи съгласно предвиденото в проекта.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е максимално 90 календарни дни от Акт 2 до съставяне на Акт Образец 15. Място на изпълнение – улица с. Юлиево от о.т. 82 до о.т. 109 с приблизителна дължина 260 л. м.

Въз основа на решение за подготовка и кандидатстване по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014 – 2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), Община Мъглиж възложи изготвяне на технически проект за рахабилитация и реконструкция на улици, находящи се на територията на общината: в град Мъглиж и в селата Юлиево, Дъбово, Ветрен, Зимница, Шаново, Ягода и Тулово.

Целта на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и пътното тяло, с оглед осигуряване на условия за безопасност на движението и добро отводняване на уличните участъци, съобщават от Община Мъглиж. Чрез подпомагането по мярката ще се постигне подобряване на транспортната свързаност и обновяване на пътната инфраструктура на уличната мрежа в цитираните по-горе населени места.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

САЩ отменят специалния търговски статут, с който се ползва Хонконг. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Китай грубо е нарушил договорните си задължения по отношение на автономията на региона. Лишаването на Хонконг от статута на привилигирован търговски партньор на САЩ ще се отрази на "целия спектър" от споразумения с Хонконг, включително за екстрадиране, контрол върху износа, технологиите с двойно предназначение и третирането на Хонконг като митническа територия, отделна от континентален Китай, каза американският лидер

* * *
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ прекратяват отношенията си със Световната здравна организация и пренасочват финансовите средства, с които са я подпомагали, към други световни и спешни нужди на общественото здраве. Тръмп обяви, че СЗО са виновни за прикриването от страна на Китай на вируса, тръгнал от град Ухан и това е позволило заразата да се разпространи по целия свят

* * *
Един човек е загинал в Детройт, след като неизвестно лице е открило огън от автомобил по протестиращи. Стрелбата е станала в петък около 23:30 часа. Убит е 19-годишен мъж. Стотици хора излязоха вчера на протест в Детройт срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож мъж в Минеаполис. Демонстранти атакуваха и централата на телевизията Си Ен Ен в Атланта

новини в сайта RSS емисия facebooktwitteryoutube

 

youtube subscribe ilko gruev

Най-четеното от последните дни