Инициативата „Да изчистим България за един ден” в Мъглиж

Инициативата „Да изчистим България за един ден” в Мъглиж

За поредна година Община Мъглиж ще се включи в инициативата „Да изчистим България за един ден”. Събитието тази година ще се проведе на 15.09.2018 г. от 08:30 часа. Ще бъдат определени най-замърсените точки в oбщината, като всички доброволци ще бъдат разпределени в отбори.

Сборният пункт ще е пред сградата на общинска администрация.

Един от най-сериозните проблеми на малките и големите община са боклуците – твърди битовите отпадъци и продуктите от селскостопански произход. Събирането, транспортирането и извозването на регламентираните места е основната цел на всяка една Община. Лимитираният бюджет на малките общини затруднява кметовете и ги изправя пред сериозни предизвикателства.

2111650265Незаинтеросоваността на жители към инициативата – „Защо да чистя, като съседът си почива”, е другият основен проблем. Ако всички се обединим, ще сме по-силни и ще изчистим повече боклуци, а след като веднъж си чистил, ще се замислиш преди да пуснеш боклука на земята. Това е и идея-та на организаторите от bTV – да пробудят самосъзнанието на жителите безвъзмездно да положим усилия и да изчистим градинката пред нас.

Кметът на Община Мъглиж Господин Господинов призовава всички желаещи да се присъединят към мероприятието, като помогнат да изчистим част от боклуците и направим Община Мъглиж по-добро място за живеене.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Светът

Световната здравна организация повиши степента на глобалния риск от коронавируса от "висока" на "много висока"

* * *
Срещата на президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган планират среща в Москва на 5 или 6 март. Тя е на фона на предприета от турската армия офанзива на територията на Сирия в провинция Идлиб. Съобщава се за над 300 жертви от страна на сирийската армия

* * *
Стотици бежанци вървят през територията на Турция към границата на Гърция

* * *
Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

3 mart 2020

новини в сайта RSS емисия facebooktwitteryoutube

 

youtube subscribe ilko gruev

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020