„Агреон” организира безплатни медицински предгели в Община Мъглиж

На 22 август, със съдействието на Община Мъглиж, от 17:30 до 19:30 часа се проведе здравната кампания на „Агрион Инвест” АД и в град Мъглиж, в която се включиха над 35 граждани. Екипите на земеделската компания са предвидили да обиколят 157 населени места.

agrionБългарската компания за управление на земеделски активи „Агрион” организира безплатни медицински изследвания в 157 населени места в България. Медицински екипи, наети от дружеството, правят анализ на кръвната захар и кръвното налягане на всички желаещи. Те предоставят и практични съвети за предпазване на диабет и хипертония.
Инициативата „Дни на здравето” се организира за поредна година и е част от социално отговорната дейност на земеделското дружество за подпомагане на българското здравеопазване и превенция на най-уязвимите групи. Тя се провежда от 18 август до 5 септември в цялата страна.

Данните показват, че голяма част от хората не проверяват редовно кръвната си захар и не следят редовно кръвното си налягане. Мнозина прилагат самолечение, което може да се окаже фатално. Затова медицинските екипи дават и конкретни препоръки на всички, които се подложат на изследванията.

Целта на инициативата „Дни на здравето” е да се подпомогме профилактиката на социално значими заболявания. Посетителите участват и в томбола с награди, съобщиха от Община Мъглиж.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: