От 23 ноември тръгват първите нови автобуси в Стара Загора

Първите 23 нови автобуса, от общо 55, вече са в Стара Загора и от 23 ноември в 4:54 часа ще започнат да обслужват линии с номера 3, 8 и 20, съобщи управителят на общинската фирма "Автобусни и тролейбусни превози" Димитър Авджиев.

На 19 ноември 2015 г. в тролейбусно депо беше отслужен водосвет за здравето на ползващите градския транспорт, дълголетие на автобусите и безаварийно пътуване.

Общината придоби безвъзмездно модерните транспортни средства, благодарение на оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2013". Те са с всички възможни екстри - с удобства за майки с детски колички и платформа за трудноподвижни хора, под с противохлъзгащо покритие, със система за видеонаблюдение, климатизация и др. Автобусите са с екологичните показатели на двигателя Евро 6. Разполагат и с възможности за монтиране на устройства за автоматично отчитане на карти и билети.

"През новия програмен период община Стара Загора ще кандидатства за внедряването на тези възможности, защото това ще спести на общинската фирма "Автобусни и тролейбусни превози" средства за заплати. Също така ще се търси европейско финансиране за монтиране на интелигентни светофари и видеонаблюдение" - съобщи зам.-кметът Йордан Николов.

До Коледа в града ще дойдат и останалите 32 модерни автобуса, произведени в Полша и Чехия и закупени изцяло с европейски средства на обща стойност 30 млн. лева.

"Цената на билета е 1 лев и няма да бъде увеличавана. Няма да позволим гражданите да плащат по-скъпо за удобствоно и комфорта, който сме осигурили" - категоричен е зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов.

Водосвет

bus stara zagora 01

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg