Живко Тодоров

Организации и граждани изпращат писма в подкрепа на кмета Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получава голяма подкрепа от много организации и граждани, която я декларират в писма. След отчета, който той направи в залата на хотел „Мериан Палас” на 14 ноември, беше пресрещнат от група протестиращи, сред които имаше и много непълнолетни.

Те скандираха обидни квалификации, „Мафия”, „Оставка”, без да могат да отговорят на въпроса: Защо?

По-късно кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров публикува този текст във Фейсбук:
„Здравейте, старозагорци! Тази вечер направих отчет за свършеното в Стара Загора през последните години. Обновлението на улиците, Централния пазар, междублоковите пространства, спортните зали, стадион “Берое”, парковете, училищата, детските градини. В снимки беше представено как се е променил града в последните години. Имаше учители, културни дейци, спортисти, хора от бизнеса, различни граждани. Всички изказаха мнение и предложения за развитието на града. С излизането от сградата, навън ме чакаха 50-тина младежи, под 20 годишни, придружени от активисти на партия “Възраждане” с викове “Оставка” и “Мафия”. Приближих се към тях и попитах с какво аз, като кмет, не съм си свършил работата? Отговор нямаше. Затова моля за Вашето мнение. Харесвате ли това, което правим за Стара Загора?”

Информационен сайт www.infoz.bg публикува без редакторска намеса цитати от малка част от писмата, получени в подкрепа на кмета на Стара Загора.


„Уважаеми г-н Тодоров,
С поведението си снощи Вие доказахте още веднъж, че сте диалогичен и че сте Кмет на всички граждани – доволни или недоволни от най-близката до всеки от нас власт, а именно местната власт. И въпреки че лозунгите на протестиращите не бяха насочени срещу Вашето управление, Вие влязохте в диалог с множеството, което беше с нефокусиран гняв и в което имаше и непълнолетни лица.”

С уважение: Огнян Драганов, директор на Държавна опера – Стара Загора


„Уважаеми господин Тодоров,
От името на членовете на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва изказваме нашата подкрепа спрямо Вас! Разтревожени сме от опитите за дестабилизиране на обществеността на Стара Загора! Притеснени сме от опитите за омаловажаване на труда Ви! Убедени сме, че като градоначалник – млад и отговорен, с дух и виждане за бъдещето, Вие ще устоите и ще продължите да работите в името на Стара Загора.”

Полк. о.р. Стефан Пенев – председател на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва


„До медиите в Стара Загора и до кмета Живко Тодоров
Приятели, през последния един ден станахме свидетели на погазване на обществения ред в Стара Загора, на организирани групички от млади момчета и дори деца, което напомня едни други времена. Декларираме своята подкрепа за кмета Живко Тодоров и неговия екип! Никой никога не е обръщал по-голямо внимание. А нима забравихте окаяните спортни бази и липсата на такива или калпавите уж „спортни съоръжения” по парковете? Ние помним добре. Днес залите са пълни, често няма места за всички желаещи и затова в основна заслуга има упоритостта и находчивостта на този млад човек, с който се гордеем.”

С уважение: Спортен клуб „Кобра” – Стара Загора


„Уважаеми жители на Стара Загора,
Изказваме неодобрение срещу участието на непълнолетни и малолетни лица, без придружаването на родителите им, за поставяне на политически искания и с неясни цели. Недопустимо е деца, без знанието на техните родители, да бъдат по улиците, обслужвайки нечии политически амбиции. Използването на неосъзнати млади хора за политически натиск е груба манипулация, погазване на демократични ценности и норми на обществото, към което се стремим. Заявяваме нашата подкрепа за провежданата общинска политика и се обявяваме против манипулацията и употребата на малолетни за политически цели и уличен натиск.”

Инж. Валентин Вълчев, председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите – КНСБ


„Уважаеми г-н Тодоров,
Протести е имало и ще има, но е контрапродуктивно те да бъдат противопоставяни на положителното в града и държавата ни. Нека имаме очи и оценяваме постигнатото за толкова кратко време! Вярвам, че във Ваше лице Стара Загора има кмет с визия и с мисъл за добруването на жителите на града!"

Мария Жекова

 


Информационен сайт www.infoz.bg застава зад кмета на Стара Загора Живко Тодоров, защото винаги подкрепяме нормалността, креативността и градивността!

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема