Тракийски университет

Кметът Живко Тодоров ще участва в празниците за откриване на новата учебна и новата академична година в Стара Загора

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще поздрави учениците при откриването на новата учебна година на 16 септември в Средно училище „Иван Вазов”. След това кметът ще присъства и на празника в Средно училище „Железник”.

От 10:30 часа Живко Тодоров ще се включи в церемонията за началото на новата академична година в Тракийския университет. Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева също ще бъде гост на празника в Тракийския университет. От 11:30 часа на територията на университета ще бъде открита многофункционалната спортна зала „Арена Академика”.

Зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова ще бъде гост на Девето основно училище „Веселин Ханчев” в 9:30 часа, а след това и на Детска градина „Мечо Пух” в Стара Загора.

Зам.-кметът по строителството инж. Янчо Калоянов ще открие учебната година в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Любор Байер” в 9:30 часа.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

covid velikden

Светът

Основателят и собственик на Twitter Джак Дорси съобщи, че дарява 1 милиард долара, за да участва в борбата с пандемията от коронавируса. Той обясни, че сумата представлява 28% от състоянието му. За да я осигури, той продава акции на друга своя компания - Square, специализирана в електронни плащания

* * *
Животът може да се нормализира само когато се осигури ваксина срещу новия коронавирус за всички, заяви съоснователят на „Майкрософт“ и филантроп Бил Гейтс. Очаква се ваксина срещу вируса да има не по-рано през 2021 г. Фондация „Гейтс“, която финансира предимно здравни програми, вече отпусна 105 милиона долара за борба с коронавируса. Още през 2015 г. Бил Гейтс предупреди, че най-голямата заплаха за света би била пандемия заради непознат вирус

На подобна тема